Det er fortsatt kino på Stabekk!

Stabekk Filmklubb på Kulturhuset Stabekk Kino. Send oss en e-post
Billetter kr. 50, årsmedlemskap kr. 100 kjøpes med første billett.
Alle filmene starter kl. 20.00.
Alltid på onsdager.
Filmkafe fra 19.30

Filmprogram Høst 2017

Stabekk-Kino-Kinosalen

Stabekk Filmklubb

13. september.
27. september.
11. oktober.
25. oktober.
8. november.
22. november.
6. desember.

14. desember Cinema Paradiso – Jubileumsvisning. 20 år siden kinoen stengte.

Stabekk-kino-Fasade

Spirituell Filmklubb

Billettsalg i døren på Kulturhuset Stabekk Kino fra kl. 13.00. Visningene starter kl 14.00. Filmkafe på Jeppes etter visningene. For mer informasjon se www.spirituellfilm.no

27. august.
23. september.
8. oktober.
18. november.

Planetary-poster-visning-Oslo-Spirituelle-Filmklubb

Oslo Spirituelle Filmklubb

Søndag 27 august.
Viser filmen Planetary – Reconnect to something bigger
Billettsalg i døren på Kulturhuset Stabekk Kino fra kl. 13.00. Visningen starter kl 14.00. Filmkafe på Jeppes etter visningen. For mer informasjon se www.spirituellfilm.no

Siste-forestilling-Stabekk-Kino-1926-1997

Stabekk Filmklubb

Starter opp igjen onsdag 13.9 kl 20.00 med Orlando
På oppfordring fra våre medlemmer.
Filmkafe fra 19.30.
Innledning før filmen.
Høstens filmer er en rad filmklassikere.
Det er 20 år siden Stabekk kino stengte desember 1997.
Vi gleder oss til å møtes i kinomørket på Kulturhuset Stabekk Kino.

Orlando-1992-Stabekk-Filmklubb

Stabekk Filmklubb

Onsdag 13 september.
Viser filmen Orlando.
Britisk fantasy/ Drama fra 1992.
1 t 34 min
Inspirert av  Virginia Woolfs novelle.

Orlando  følger en og samme person gjennom 400 år av Europas historie – fra 1600 tallet og frem til vår tid – og hvor hovedpersonen skifter kjønn underveis?
På slutten av 1500-tallet forærer dronning Elizabeth en storslagen eiendom til sin yndling Orlando, mot at han lover henne å aldri bli gammel, men holde seg ung og vakker. Etter dronningens død utforsker Orlando kjærligheten på 1600-tallet, deltar i strabasiøse krigshandlinger på 1700-tallet og ender opp med den erkjennelse at han verken kan ta liv eller miste sitt eget. Han faller inn i en lang og tung søvn, og våkner ikke før på 1800-tallet – som kvinne. Orlando er en sjarmerende og  lett komedie om mannen, kvinnen og menneskelig frigjøring.
Hakkebakkeskogen-Stabekk-kino

Stabekk Filmklubb

Lørdag 16.september er det markedsdag på Stabekk.
Kulturhuset Stabekk kino viser den fantastiske familiefilmen Hakkebakkeskogen kl 14.00
Tillatt for alle
VELKOMMEN !!

Oslo-Spirituelle-Filmklubb-Plakat-Milton-Secret

Oslo Spirituelle Filmklubb

Lørdag 23 september.
Viser filmen Milton’s Secret. En film basert på en bok fra Eckhart Tolle og Robert Friedman. Billettsalg i døren på Kulturhuset Stabekk Kino fra kl. 13.00. Visningen starter kl 14.00. Filmkafe på Jeppes etter visningen. For mer informasjon se www.spirituellfilm.no

Om filmen: 12 år gamle Milton Adams (William Ainscough) opplever at hans verden er i krise. At han blir trakassert på skolen av sin nabo Carter (Percy Hynes White) er bare ett av svært mange problemer som omkranser han. Hjemme øker spenningen mellom hans eiendomsmegler mor (Mia Kirshner) og hans aksjemegler far (David Sutcliffe). Markedet har kræsjet og ødelagt karrierene, finansene og nå kanskje familielivet deres. Men når Miltons optimistiske bestefar Howard (Donald Sutherland) kommer på besøk lærer han hemmeligheten til å finne ekte glede fra en mann som har erfart hva det vil si å være levende på godt og vondt og som har dedikert seg til å leve livet i nuet.

Etter at forfatter og spirituell rådgiver Eckhart Tolle hadde internasjonal suksess gjennom de bestselgende bøkene «The Power of Now» og «A New Earth» vender han seg til Robert S. Friedman og illustratør Frank Riccio og sammen skaper de boken «Milton´s Secret.»

Barefoot-Contessa-Stabekk-kino

Stabekk Filmklubb

Onsdag 27.september.
Kulturhuset Stabekk kino viser Barefoot Contessa.

Humphrey Bogart spiller er filmregissør som skal gjøre ukjente Maria Vargas (Ava Gardner) til en ny Hollywoodstjerne. Men Maria er ingen lettlurt skjønnhet, hun har talent og integritet – og opprørstrang. Som vanlig i Mankiewicz’ filmer er det replikkunst på høyt nivå.

Regi: J. L. Makiewicz.
Med: Humphrey Bogart, Ava Gardner.
USA, 1954.
130 min.

Being-Here-Poster

Oslo Spirituelle Filmklubb

Søndag 8 oktober.

Being Here – A Beginner’s Guide to Non-Duality

Boris Jansch er regissør for filmen «Being Here» Filmen er akkurat ferdig produsert og er ennå ikke blitt lansert. Filmen er den uventede oppfølgeren til «Who´s Driving the Dreambus?» som hadde premiere i 2008. I «Who´s Driving the Dreambus?» søker Boris etter meningen med det hele, – og blir ledet til det en kaller «ikke dualistisk kommunikasjon» Denne filmen «Being Here» er historien om det som skjedde etterpå. Filmen er fortalt av Boris, i møte med hans venn Charles Turley mens de er på reise for å utforske dette. Charles, en sjarmerende og ektefølt skeptiker blir konfrontert med sin egen frustrasjon når han forsøker å trenge inn i og forstå dette tilsynelatende umulig enkle budskapet.

Billettsalg i døren på Kulturhuset Stabekk Kino fra kl. 13.00. Visningen starter kl 14.00. Filmkafe på Jeppes etter visningen. For mer informasjon se www.spirituellfilm.no

The-Fabulous-Baker-Boys-Stabekk-Kino

Stabekk Filmklubb

Onsdag 11. oktober.
Kulturhuset Stabekk kino viser The Fabulous Baker Boys.

The Baker Boys er en pianoduo som spiller i hotellounger, og karrieren er dalende. De trenger en vokalist – og inn kommer Michelle Pfeiffer som et lynnedslag. Alle blir begeistret, men hvordan takler brødrene å få en kvinne i mellom seg, og etter hvert foran seg på scenen? Deilig musikk, gode skuespillere og troverdige miljøskildringer.

Regi: Steve Kloves.
Med: Jeff og Beau Bridges, Michelle Pfeiffer.
USA, 1989.
114 min.

High-Noon-Stabekk-Kino

Stabekk Filmklubb

Onsdag 25. oktober.
Kulturhuset Stabekk kino viser High Noon.

Western på Stabekk var en tradisjon vi ønsker å løfte frem igjen. Cooper er den urokkelige sheriffen som blir på sin post når alle andre gjemmer seg idet en beryktet bande nærmer seg. Det er klart for «shootout» i byen. Skuespill og filming løfter filmen opp til klassikernivået.

Regi: Fred Zinnemann.
Med: Gary Cooper, Grace Kelly.
USA, 1952.
85 min.

Whats-Up-Doc-Stabekk-Kino

Stabekk Filmklubb

Onsdag 8. november.
Kulturhuset Stabekk kino viser What’s Up Doc.

En ren forviklingskomedie. Streisand er katastrofen som lander midt i en kongress, på jakt etter en passende mann. Den hun finner er beklageligvis forlovet, men det stopper ikke henne. I tillegg er det 4 identiske kofferter som forbyttes. Biljakten i San Fransisco har blitt klassisk. Frisyrene og klærne fra 70-tallet gjør det ekstra morsomt.

Regi: Peter Bogdanovich
Med: Barbara Streisand, Ryan O’Neal.
USA, 1972.
92 min.

Poster from the movie Samadhi

Oslo Spirituelle Filmklubb

Lørdag 18 november.

Samadhi – Maya, the illusion of the self

er en vakkert illustrert og meditativ film fra Daniel Schmidt.
I denne filmen forbinder han verdens tidlige religiøse og filosofiske tradisjoner med fantastiske flerdimensjonal hellig geometri, drømmelignende musikk og dypdykk inn i meditasjonens filosofi. Målet er Samadhi.Samadhi er et gammelt sanskrit ord som det ikke finnes noe dekkende moderne ord for.
Dets betydning strekker seg utenfor det som forener, det sted hvor dagsbevissheten og den kosmiske bevissthet smelter sammen.
Det er en grunnleggende utfordring i det å ønske å lage en film om Samadhi.
Det Samadhi peker mot kan ikke fattes av dagsbevissthen.
Intensjonen med denne filmen er ikke å undervise i Samadhi eller å bidra med informasjon for dagsbevissthen,
Men å inspirere tilskuerne til å direkte erfare sin egen sanne natur.Samadhi er mer aktuelt nå enn noensinne. Vi lever i en tid i historien hvor vi ikke bare har glemt Samadhi, vi har glemt hva vi har glemt. Det er Maya, sinnets illusjon.

Billettsalg i døren på Kulturhuset Stabekk Kino fra kl. 13.00. Visningen starter kl 14.00. Filmkafe på Jeppes etter visningen. For mer informasjon se www.spirituellfilm.no

Odd-Man-Out-Stabekk-Kino

Stabekk Filmklubb

Onsdag 22. november.
Kulturhuset Stabekk kino viser Odd Man Out.

Johnny er leder for en irsk opprørsgruppe, og blir såret i et ran i Belfast. Han må gjemme seg for politiet, men hvem kan han stole på? Sakte snører nettet seg sammen. Et høydepunkt i engelsk filmproduksjon rett etter krigen.

Regi: C. Reed
Med: James Mason, Robert Newton.
UK, 1947.
116 min.

Jordbaerstedet-Stabekk-Kino

Stabekk Filmklubb

Onsdag 6. desember.
Kulturhuset Stabekk kino viser Jordbærstedet.

Professor Borg lever et ensomt liv, men på en biltur til Lund med sin svigerdatter blir han konfrontert med sine barndomsminner – hvorfor ble han så kald og ensom? Har livet gått ham forbi? Er det mulig å gjenfinne gleden og meningen i sitt liv? En klassisk Bergman-film; sterk og god.

Regi: Ingmar Bergman.
Med: Bibi Andersson, Victor Sjöström.
Sverige, 1957.
91 min.

Cinema-Paradiso-Stabekk-Kino

Stabekk Filmklubb

NB! Torsdag 14. desember.
Kulturhuset Stabekk kino viser Cinema Paradiso.
Det er på dagen 20 år siden Stabekk Kommunale Kinematograf stengte.

Dette var den siste filmen som ble vist når Stabekk Kino ble lagt ned 14.12.97 – for 20 år siden. Vi hyller kinoen vår med filmen som hyller alle lokalkinoer. Sjelden har vel en siciliansk småby vært mer rørende og morsom enn her, alt sett fra den unge kinoassistenten Salvatores ståsted.

Regi: G. Tornatore.
Med: Philippe Noret, Enzo Cannavale.
Italia, 1988.
124 min.