Det er fortsatt kino på Stabekk!

Stabekk Filmklubb på Kulturhuset Stabekk Kino. Send oss en e-post
Billetter kr. 50, årsmedlemskap kr. 100 kjøpes med første billett.
Alle filmene starter kl. 20.00.
Alltid på onsdager.
Filmkafe fra 19.30

Stabekk-Kino-Kinosalen

Stabekk Filmklubb

17. januar
24. januar (Erik Poppe/Per Fugelli)
31. januar
14. februar
28. februar
14. mars
4. april
11. april
25. april
1. mai (Gratiskino som i gamledager) Familiefilm

Filmprogram Våren 2018

Stabekk-kino-Fasade

Spirituell Filmklubb

Billettsalg i døren på Kulturhuset Stabekk Kino fra kl. 13.00. Visningene starter kl 14.00. Filmkafe på Jeppes etter visningene. For mer informasjon se www.spirituellfilm.no

Søndag 28.januar
Lørdag 24. februar
Lørdag 24. mars
Søndag 29. april
Lørdag 26. mai

Program kommer underveis.

24. januar

Per-Fugelli-Siste-Resept-film

Eksklusiv førpremiere på Kulturhuset

Onsdag 24. januar KL 19.30.
Dørene åpner kl 19.00
Filmskaper Erik Poppe presenterer sin nye film «Siste Resept» om Per Fugelli.
Det blir åpent for spørsmål til regissør Erik Poppe etter filmen.
Varer i ca 2.5 timer.

28. januar

Stabekkino-Femme-Women-Healing-the-World-OSF

Femme – Women Healing the World

Søndag 28.januar kl 14.00.
Filmen “Femme – Woman healing the World” er en feiring og hyllest av kvinner fra hele kloden som allerede idag aktivt transformerer og helbreder vårt globale samfunn. Vi møter noen av de fremste kvinnelige eksperter innen religion, vitenskap, historie, politikk og underholdning og opplever dem diskutere ulike løsninger på de vanskelighetene vi er stilt ovenfor idag. Filmen “Femme” gir kraft og inspirasjon til det kvinnelige i oss, og etterlater oss med et nytt håp for fremtiden og en kraftfull glede over hva som kan være mulig.

Billettsalg begynner kl 13.00.
Film begynner kl 14.00 og varer i 1t 30min.

31. januar

Stabekk-kino-The-Apartment

The Apartment

Onsdag 31. januar KL 19.30.
For å innynde seg hos sjefene og bli forfremmet, låner Baxter ut leiligheten sin så de kan ha sine «eventyr» uforstyrret av sine koner. Men så blir Baxter forelsket i et av sine sjefers «eventyr». Hva skal han velge – karriere eller kjærlighet? Bitende komedie.
Regi: Billy Wilder
Med: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray USA, 1960
Varer i 2 timer 6 min.

 

6. februar

Laila-Samefilm-1929

Tirsdag 6 februar kl. 19.30 – På samefolkets dag viser vi stumfilmen «Laila» fra 1929.

Filmen ble en verdenssuksess når den kom; sterk historie, vakker heltinne, spennende actionscener og storslått og vill norsk natur trakk et stort publikum.
Filmen er basert på Jan Andreas Friis bok «Fra Finmarken, skildringer»

Laila:
Som liten blir «norske» Laila reddet fra ulvene og oppfostret av en samefamilie. Når hun blir voksen må hun velge – skal hun ta samegutten Mellet eller sin norske fetter Anders? Et klassisk romantisk drama.
Filmen ble restaurert i 2006
Musikk av Edvard Grieg

Facebook event

14. februar

Stabekk-kino-Goodbye-Lenin-poster

Goodbye Lenin

Vi feiere morsdagen med denne filmen fra Øst-Tyskland før og etter murens fall. En mor våkner fra et langvarig koma, og legen gir barna beskjed om at hun ikke tåler noen sjokk. Hvordan skal de da fortelle om murens fall? Kan de late som ingenting har skjedd? En hjertevarm komedie.

Regi: W. Becker
Med: Daniel Brühl, Katrin Sass
Tyskland, 2003

1time 56 min
Engelske undertekster

24. februar

Zen – The Life of Zen Master Dogen

Zen (禅) er en japansk spillefilm fra 2009. Regissert av Banmei Takahashi og med blant andre Nakamura Kantarō II som Dogen, og Yuki Uchida som Orin. Denne filmen er en biografi basert på Dōgen Zenji  sitt liv og virke, som Zen buddhist-elev og lærer.

I denne vakre og meditative spillefilmen følger vi Dogen gjennom viktige øyeblikk i hans liv, fra hans mor dør når han er 7 år gammel og til han selv forlater dette jordelivet.

Zen buddhistlærer Dogen Zenji var en svært betydningsfull religiøs skikkelse under Kamakura-perioden for 750 år siden. Som ung mann beslutter han seg for å forlate Japan og bosette seg i Kina som buddhistlærer. På veien venter mange utfordringer og innsikter. En strålende dag vender den opplyste Zenji tilbake til Japan som en hengiven formidler av «den nye buddhismen»

2 time 7 min
Engelske undertekster
https://spirituellfilm.no/filmer/180224-zen-the-life-of-zen-master-dogen/

28. februar

Stabekk-kino-Rio-Bravo

Rio Bravo

Western på Stabekk: John Wayne er den urokkelige sheriffen som står opp mot banden som kommer for å befri sin leder. Et fantastisk galleri av biroller løfter filmen opp blant klassikerne, og Ricky Nelson rekker til og med en sang. Filmen var Waynes svar på filmen «High Noon»

Regi: Howard Wawks
Med: John Wayne, Dean Martin, Ricky Nelson, Angie Dickinson
USA, 1959

1time 16 min

14. mars

Stabekk-Kino-Ayer-Hoy-Manana-Sophia-Loren-1963

I går, i dag og i morgen

3 kortfilmer med Sophia Loren; som svartebørsselger av sigaretter i Napoli, rikmannsfrue på vift i Milano og callgirl med et stort hjerte i Roma. Tema er selvfølgelig kjærligheten – til ens kone, elskerinne eller nabo.

Regi. Vittorio deSica
Med: Sophia Loren, Marcello Mastrioanni
Italia, 1963

1 time 4 min.

24. mars

Talking-Story

Talking Story: A personal Journey into Spirit and Healing.

Denne prisbelønte dokumentaren, som det tok filmskaper og initiativtaker Marie-Rose Phan-Lê 11 år å ferdigstille, beskriver livet, ritualene og visdommen til helbredere og spirituelle ledere fra ulike kulturer i verden. Filmens unike tilnærming, Marie-Rose sin personlige reise for å hente tilbake kraften fra sine familierøtter, humaniserer kampen for kulturell bevaring og betydningen av å opprettholde de forskjellige måtene hver kultur oppfatter verden. Filmen fortelles gjennom hennes perspektiv, en aspirerende healer, født i Vietnam og oppvokst i Vesten.

Marie-Rose forteller: I Hawaii når en invitasjon er sendt ut, så vil verten si – kom hit og la oss snakke historier. Talking Stories handler om å ta tid til å dvele ved detaljene i det hverdagslige, for å fundere over det helliges nærvær, og å overgi enhver struktur av tid eller agenda. Det er å praktisere kunsten å lytte og å være til stede.

1 time 4 min.
https://spirituellfilm.no/filmer/180324-talking-story-a-personal-journey-into-spirit-and-healing/

4. april

Veronikas-to-liv-Kulturhuset-Stabekk-Kino

Veronikas to liv

2 historier om 2 kvinner i 2 land som begge heter Veronika. Men henger disse livene sammen, eller er det samme person i forskjellig tid? En gåte av en film. Deilig musikk og vakker filming.

Regi: Kieslowski
Med: Irène Jacob, Wladyslaw Kowalski
Frankrike/Polen, 1991
1 time 36 min.

11. april

Stabekk-Kino-Chinatown-1974-poster

Chinatown

Jack Nicholson er den hardkokte detektiven i Los Angeles som får et lett oppdrag som sakte utvikler seg til et livsfarlig komplott hvor nesten alle er involvert. Filmen ble nominert til 11 Oscars.

Regi: Roman Polanski
Med: Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston
USA, 1974
2 timer 10 min.

25. april

Stabekk-Kino-Saul-Fia-Sauls-sonn-2015

Sauls sønn

Ungarns 2. Oscarvinner. Saul er en jødisk fange i Auschwitz. Vi følger han i to dramatiske døgn, hvor han prøver å gi en gutt en verdig begravelse. For å greie det, må han få hjelp av en av rabbiene – men ingen tør å innrømme at de er det.

Regi: László Nemes
Med: Géza Röhrig, Levente Molnár Ungarn,
2015
1 timer 47 min.

29. april

the-Wisdom-tree-plakat

The Wisdom Tree

Tre svært ulike mennesker, – en kvantefysiker, en hjerneforsker og en FBI-agent oppdager at de suges inn i en malstrøm av mysterier. Konfrontert med en underlig bilulykke, må de tre tolke spor som utfordrer det logiske sinn. Deres kollektive søken bringer dem fra vitenskap til kunst og musikk og mystisisme i deres stadig ekspanderende lengsel etter svar.

Sjanger: Spillefilm
Filmslipp: 2013
Regissør: Sunil Shah
Lengde: 2t 20min

.spirituellfilm.no/filmer/180429-the-wisdom-tree/

1. mai

Kulturhuset-Stabekk-kino-min-nabo-Totoro-web

Min nabo totoro

Alle elsker Totoro – og nå er animasjosmesteren Hayao Miyazakis fantastiske
eventyr fra tilbake på kino. En ny generasjon Ghibli-fans kan glede seg! Søstrene Satsuki og Mei har flyttet til et gammelt hus på landet, med skogen som nærmeste nabo.

Der blir de kjent med den skogsvokteren Totoro, kattebussen og deres vidunderlige, magiske verden! Det blir en sommer helt utenom det vanlige. MIN NABO TOTORO passer for filmelskere i absolutt alle aldre og relanseres på kino med norske stemmer og i originalversjon – til glede for nye og gamle generasjoner Ghibli-fans!

Animasjon/ Eventyr/ Familiefilmvarighet 1t og 26min.

26. mai

Sensitive – The Untold Story

En banebrytende dokumentar om nærværet av en særegen høy grad av følsomhet funnet hos både kvinner og menn i 20% av befolkningen. Filmen baserer seg på forfatter og psykolog Dr. Elaine Arons forskning og funn som også var utgangspunktet for hennes bok «The highly sensitive person» som ble en bestselger og oversatt til 17 språk.

Sjanger: Dokumentar
Filmslipp: 2015
Regissør: Will Harper
Lengde:  1t 3min

.spirituellfilm.no/filmer/180526-sensitive-the-untold-story/