august, 2018

lør25aug14:00lør16:00Bab’Aziz: The Prince Who Contemplated His Soul.Spirituell Film14:00 - 16:00 Kategori:Kinosalen,Spirituell Film,Filmklubben

Program

Bab’Aziz: The Prince Who Contemplated His Soul

Et visuelt dikt av uforlignelig skjønnhet. Dette mesterverket av regissør Nacer Khemir er fortellingen om en blind dervisj ved navn Bab´ Aziz og hans livfulle bestedatter Isthar. Sammen vandrer de gjennom ørkenen på leting etter en storslagen gjenforening av dervisjer som finner sted bare hvert trettiende år. Med tillit som eneste veiviser er de to på reise i dagesvis gjennom det øde landskapet. For å underholde Isthar forteller Bab´ Aziz henne legenden om prinsen som gav avkall på sitt kongerike, for å sitte ved et vannhull i ørkenen og der stirrende inn i dets dybde kontemplere sin sjel. Etterhvert som legenden om prinsen utfolder seg, møter de to andre reisende som bærer på egne historier. Blandt annet Osman, som lengter etter den vakre kvinnen han møtte i bunnen av en brønn og Zaid,  som søker etter den henrivende unge kvinnen som flyktet fra ham etter å ha blitt forført av hans sanger. «Bab Aziz – Prinsen som kontemplerte sin sjel», er en eventyraktig fortelling om lengsler og tilhørighet, filmet i de fortryllende og alltid skiftende sandduner i Tunis og Iran.

Bab’Aziz er sentrert i sufi tematikken. Den usedvanlige strukturen i filmen er et bevisst forsøk på å imitere Sufiens visjoner og danser, med det for sikte å tillate tilskueren til “å glemme sitt eget ego, sette det tilside, for å åpne seg opp til livets dypere hensikt.”

 

Bab Aziz Sufi Dancing

 

For mer informasjon og forhåndsreservering se: spirituellfilm.no

X