januar, 2019

tor10jan19:00Film i sofaen med Anders Baasmo ChristiansenMed Anders Baasmo Christiansen som gjest.19:00 Kategori:Kinosalen,Samtale,Filmklubben

Program

10. januar. 2019. 

Kulturhuset Stabekk Kino presenterer Gjester i sofaen.
Med Anders Baasmo Christiansen som gjest.

Redaktør Jan Erik Holst samtaler med en av Norges ledende skuespillere.

Anders Baasmo Christiansen (født 1976) er en av Norges ledende «unge» skuespillere. Han debuterte i 2003 som den sosialt skadede unggutten i den friske og nye filmen Buddy, sammen med Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch, og de tre utgjorde starten opp den nye norske filmbølgen som har skyllet over landet i de senere år. Christiansen er utdannet ved Teaterhøgskolen 1997-2000 og startet sin skuespillerkarriere på Trøndelag Teater våren 2000.

Christiansen spilte rollen som Jomar i filmen Nord som hadde premiere i februar 2009. I 2010 spilte han Benedict i den TV 2-sendte serien Dag, en rolle som han fikk Gullrute-pris for. Videre spilte han rollen James i Riksteatrets suksess-oppsetning Lang dags ferd mot natt, som han ble nominert til Heddaprisen for. I 2011 spilte han i dramaserien Koselig med peis på NRK, også for denne rollen ble han Gullruten-nominert i kategorien beste mannlige skuespiller.

I 2012 portretterte han Herman Watzinger i spillefilmen om Kon-Tiki-ekspedisjonen til gode anmeldelser, selv om selve rollefiguren ble kritisert.

I 2013 hadde han tittelrollen i Anton Tsjekhovs Onkel Vanja på Nationaltheatret, i Liv Ullmanns regi. Videre hadde han hovedrollen i Børning med kinopremiere i august 2014.

Filmvisning: Kongens Nei ( 2016)

Varighet: 3 timer inklusive filmvisning

Kjøp billett via Bærum Kulturhus —

Kjøp billett via Bærum Kulturhus

 

 

Anders Bassmo Christiansen

 

 

 

X