april, 2019

tor11apr19:00Film i sofaen med filmprodusent Aage AabergeMed filmprodusent Aage Aaberge som gjest.19:00 Kategori:Kinosalen,Samtale

Program

11. april. 2019. 

Kulturhuset Stabekk Kino presenterer Film i sofaen.
Med filmprodusent Aage Aaberge som gjest.

Jan Erik Holst samtaler med ledende norske filmkunstnere, viser klipp fra noen av deres filmer samt visning av et av deres hovedverk – som de selv har valgt.

Et møte med en av Norges ledende filmprodusenter, Aage Aaberge, som ved siden av å produsere spillefilmen om Thor Heyerdahls spennende ekspedisjon, også står bak en rekke andre norske filmer, som Pakten (1995), Fomlesen i kattepine (1999), En folkefiende (2005) og Den 12. mann (2017).

En meget velformulert og interessant mann, som er utdannet både i filmteori (NTNU i Trondheim) og praktisk filmproduksjon (Høgskolen i Volda). Han har dessuten vært formann både i Norsk filmforbund og Norske filmprodusenters forening, dog ikke samtidig. Han har ledet eget selskap, Yellow Cottage og produksjonsavdelingen i Nordisk Film A/S. I 2017 fikk han Norges høyets film- og kinoutmerkelse, Aamot Statuetten, sammen med Erik Poppe.

Filmvisning: Kon Tiki (2012)

Varighet: 3 timer inklusive filmvisning

 

Kjøp billett

 

 

Aage Aaberge

 

 

 

X