april, 2019

lør13apr14:00lør16:00Spirituell Film visningSpirituell Film14:00 - 16:00 Kategori:Kinosalen,Spirituell Film,Filmklubben

Program

Nurturing Compassion

“Nurturing Compassion” følger lederen for Karma Kagyu Tradisjonen i Tibetansk buddhisme, den syttende Gyalwa Karmapa på hans første besøk til Europa, som startet i Tyskland i 2014.

Karmapa går i fotsporene til sin tidligere inkarnasjon, som ble sett på som en av de største buddhistiske helgener i det 20 århundrede. I dag er han en ung mann som skal lede arven videre og føre den gjennom vanskelige og utfordrende tider.

Karmapa ønsker å ta del i det moderne samfunnet og utforske de ulike måtene han og den tradisjonen han representerer kan forstå og bidra i arbeidet med de tilsynelatende uregjerlige miljø, sosiale og politiske vanskelighetene vi ser i verden idag. Ved siden av å initiere prosjekter for et bærekraftig miljø, støtter han også like rettigheter for kvinner innen buddhismen. Hans budskap er klart “Vi må alle endre oss slik at fremtidige generasjoner kan overleve og blomstre”.

“Nurturing Compassion” presenterer et intimt og ofte humoristisk bilde av denne karismatiske og dypt medfølende unge lama. Hans betingelsesløse dedikasjon til alle veseners velferd skinner igjennom.

Han ber oss om å finne mening i vårt eget liv, samtidig som vi tar ansvar for den verdenen vi lever i. For å gjøre det, forsikrer Karmapa oss om at vi behøver bare å nære de frø av medfølelse som allerede befinner seg i oss. “Actually, you are the Buddha. Not such an effective buddha, perhaps, but… a buddha, a small Buddha…. We need to nurture our inner Buddha, our child Buddha.”

– The 17th Karmapa, Ogyen Trinley Dorje

For mer informasjon og forhåndsbestilling av billett gå til Oslo Spirituelle Filmklubbs nettside: spirituellfilm.no

 

Nurturing Compassion Web Plakat Spirituellfilm

X