februar, 2019

lør23feb14:00lør16:00Seed: The Untold StorySpirituell Film14:00 - 16:00 Kategori:Kinosalen,Spirituell Film,Filmklubben

Program

Spirituell film visning

Seed: The Untold Story

Det er lite som er så viktig, potensielt og skapende på jorden som frø. Tilbedt og verdsatt siden menneskets opprinnelse. Disse subtile flak av liv er kilden til all eksistens. Som små tidskapsler inneholder de sangene, maten, minnene og medisinene fra hele kulturer. De før oss, kler oss og leverer råvarene til vårt hverdagsliv. I en veldig ekte forstand er de selve livet.

Til tross for dette, har vår moderne verden, vår industrielle holdning til liv, plassert disse dyrebare gavene fra naturen i stor fare. I løpet av mindre enn 100 år med industrielt landbruk, er det mangfoldet av frø som var blitt omhyggelig utviklet av bønder og gartnere gjennom årtusener, blitt dramatisk redusert til en håndfull masseproduserte frø. I løpet av 1900-tallet forsvant 94% av våre frøvarianter. Mens bioteknologiske kjemiske selskaper idag kontrollerer det meste av våre frø ved hjelp av problematiske frøpatenter, kjemper bønder, forskere, advokater og frøbevarere fra urbefolkninger, for en fri fremtid for frø og mat.

Mennesker over hele verden våkner opp og innser den grunnleggende betydningen som frø har og vil ha i vår fremtid.

I de siste årene har flere millioner demonstrert mot Monsanto i mer enn 400 byer og 50 land på grunn av patentering og genetisk manipulering av frø. Frøbibliotek, fellesskapshager og en ny generasjon av lidenskapelige unge bønder vokser opp med ønske om å vende tilbake til en bærekraftig frøkultur.

Historien om våre frø er en definerende historie om vår tid. For øyeblikket er den holdt fanget av det industrielle landbruket, en løpsk koloss som etterlater økologiske, kulturelle og åndelige ødeleggelser. Frø gir oss en dyp sjanse til å gjenopprette gjensidig harmoni mellom menneskeheten og planeten. De er det evige løfte om en verden i overflod som venter på å bli født. Men tiden for denne forløsningen er i ferd med å renne ut.

Ved å formidle denne historien ønsker vi å fokusere på skjønnheten, håpet og magien som frø representerer for menneskeheten ved denne korsveien.

For mer informasjon og forhåndsbestilling av billett gå til Oslo Spirituelle Filmklubbs nettside: spirituellfilm.no

Facebook event: facebook.com/events/300231844018477

 

Seed The Untold Story Web Plakat

X